Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της βουλεύτριας Μ. Τζούφη προς το υπουργείο Παιδείας

Καμία ρύθμιση για τους μαθητές-αθλητές κωπηλασίας ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων-Νεανίδων

«Το υπουργείο Παιδείας δεν είναι διατεθειμένο να διευκολύνει τη συμμετοχή των μαθητών-αθλητών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων-Νεανίδων που θα πραγματοποιηθεί στην Ουγγαρία» δήλωσε η Μερόπη Τζούφη μετά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς το υπουργείο Παιδείας.

Οπως τόνισε η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς, οι μαθητές-αθλητές αντιμετωπίζουν σοβαρό δίλημμα, δεδομένου ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συμπίπτει με τις ημερομηνίες των προαγωγικών/απολυτήριων εξετάσεων και τις Πανελλήνιες. Στο πλαίσιο αυτό κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση, μεταφέροντας την αγωνία των μαθητών, των γονιών και της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων (ΕΚΟΦΝΣ), ζητώντας από το υπουργείο να προχωρήσει σε ειδική ρύθμιση.

Ωστόσο, η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο και παρουσίασε ως μόνη λύση είτε τον αποκλεισμό από την αθλητική διοργάνωση είτε από τις εξετάσεις. Στην περίπτωση των προαγωγικών/απολυτήριων εξετάσεων, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Ομως, στην περίπτωση των Πανελλήνιων, οι εν λόγω μαθητές πρόκειται να χάσουν μια χρονιά σε περίπτωση που αποφασίσουν να αγωνιστούν και να εκπροσωπήσουν τη χώρα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.