Συνέντευξη του Νίκου Φίλη, υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς στο Κόντρα, στην εκπομπή «ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ», με τους δημοσιογράφους Κώστα Πουλακίδα και Δημήτρη Κουκλουμπέρη

Στις κάλπες για να ηττηθεί η δεξιά του Κ. Μητσοτάκη και η κάθε δεξιά πολιτική

Ο πόλεμος στην γειτονιά μας έχει ανάψει. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ουραγός της Αμερικάνικης πολιτικής.  Μπροστά στους πολέμους η Ευρώπη γονατίζει και οδεύουμε προς την στρατιωτικοποίηση, τους υπερεξοπλισμούς και τις οικονομίες του πολέμου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Για τον κ. Κασσελάκη το ΝΑΤΟ είναι «ιερή συμμαχία» που όπως μας  είπε μας προστατεύει από τη Ρωσία, το Ιράν και την Κίνα! Δεν είναι αυτή η Αριστερά για την οποία αγωνίστηκαν γενιές και γενιές αγωνιστών. Η Ελλάδα οφείλει  να ασκεί μια πολύπλευρη εξωτερική πολιτική με σταθερό προσανατολισμό στο διεθνές δίκαιο και στην ειρήνη.

Να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ή να συμμετέχει σε πρωτοβουλίες όπως αυτή της Ισπανίας, της Ιρλανδίας, της Σλοβενίας, της Νορβηγίας και της Μάλτας,  που εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να αναγνωρίσουν το Παλαιστινιακό κράτος σε απάντηση της σφαγής που πραγματοποιεί το Ισραήλ στη Γάζα.  Γι’ αυτό η Νέα Αριστερά προτείνει σε όλες τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις να συνεργαστούν για να πιέσουν την Ελληνική κυβέρνηση να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία για την αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους.

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι ο μόνος τρόπος να απεγκλωβιστεί η Ευρώπη από τη διαλυτική πορεία στην οποία έχει μπει. 

Το κόμμα του κ. Κασσελάκη δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που φτιάξαμε και ξέραμε, είναι άλλο πράγμα, είναι ένα προσωπικό κόμμα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η Μέλπω Λεκατσά, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δήλωσε ότι η ίδια προσωπικά είναι υπέρ της πρότασης της Νέας Αριστεράς και ότι θα ζητήσει να ενημερωθεί για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σε ό, τι αφορά τα ζητήματα στο εσωτερικό της χώρας, σε μια συνθήκη ανεξέλεγκτης ακρίβειας, διάλυσης της δημόσιας υγείας, χαμηλών μισθών, απλησίαστων ενοικίων και ασυδοσίας της αγοράς, η μεγάλη πλειοψηφία   ζορίζεται να τα βγάλει πέρα. Ο κόσμος έχει όρια και θα πει ως εδώ και θα διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον. 

Η Ελλάδα είναι η φτωχότερη χώρα στην E.E. Ολες οι χώρες που μπήκαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση μετά την Ελλάδα τα  έχουν πάει καλύτερα από εμάς.  Γι’ αυτό καλούμε κάθε δημοκρατικό και αριστερό πολίτη να συμπαραταχθεί με τη Νέα Αριστερά. Στις κάλπες για να ηττηθεί η δεξιά πολιτική του Κ. Μητσοτάκη και κάθε δεξιά πολιτική!