Αν συμβολικές αντιδράσεις προσβάλλουν κάποιους περισσότερο από μια εν εξελίξει γενοκτονία είναι σαφές πού υπάρχει το πρόβλημα
Εκατοντάδες πολίτες έξω αλλά και συμμετέχοντες μέσα στον διαγωνισμό της Eurovision έχουν εκφράσει την αντίθεση τους στην γενοκτονία που συντελείται στην Γάζα και την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό.
Η απαγόρευση ανάρτησης Παλαιστινιακών συμβόλων από την EBU οδήγησε καλλιτέχνες να εκφράσουν με δημιουργικούς τρόπους την στάση τους κατά του εγκλήματος του Ισραήλ που κορυφώνεται αυτές τις ημέρες στη Ράφα.
Το είδαμε στην συνέντευξη τύπου όπου έδωσε το παρών η εκπρόσωπος του Ισραήλ. Από το πρωί η Μαρίνα Σάττι έχει γίνει στόχος χυδαίων επιθέσεων ακόμα και απειλών από φιλοκυβερνητικούς και ακροδεξιούς, ανώνυμους και επώνυμους λογαριασμούς στα Social Media, που «ψάχνονται» να επιτεθούν αδιάκριτα σε όποιον ή όποια θεωρούν ότι αμφισβητεί το δικό τους αφήγημα.
Ενοχλήθηκαν άραγε επειδή στηρίζουν το έγκλημα στη Γάζα;
Αν συμβολικές αντιδράσεις προσβάλλουν κάποιους περισσότερο από μια εν εξελίξει γενοκτονία είναι σαφές πού υπάρχει το πρόβλημα.
Η σιωπή είναι συνενοχή, οι ίσες αποστάσεις απέναντι σε μια Γενοκτονία δεν μπορούν να υπάρξουν.