Σ. Αναγνωστοπούλου: Αίτημα για σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Παλαιστίνης

Η βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου με πρωτοβουλία της απευθύνει αίτημα για άμεση σύγκληση της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Παλαιστίνης -της οποίας είναι μέλος- με την παρουσία εκπροσώπων της Παλαιστινιακής Παροικίας.

Ειδικότερα, απευθυνόμενη στο προεδρείο αναφέρει ότι, διανύουμε ήδη τον όγδοο μήνα πολέμου μεταξύ Ισραήλ – Παλαιστίνης με τις επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας να κλιμακώνονται συνεχώς και τον τραγικό απολογισμό χιλιάδων νεκρών, τραυματιών, ομήρων και εκτοπισμένων σε μια περιοχή που έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή, διαρκώς να μακραίνει. Επισημαίνει την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός και την έναρξη των ειρηνευτικών διαδικασιών στην περιοχή που είναι απαίτηση της ευρωπαϊκής και διεθνούς κοινότητας. Η Ελλάδα, οφείλει θεσμικά να επιδείξει ενεργό ρόλο καθώς και για την επανέναρξη των διαδικασιών για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την Ελλάδα.

Τα μέλη της Παλαιστινιακής Παροικίας δύνανται να μεταφέρουν με αμεσότητα τη δραματική κατάσταση του πολέμου, όπως τη βιώνουν οι δικοί τους άνθρωποι στην εμπόλεμη ζώνη, να εκφράσουν θεσμικά – σε κοινοβουλευτικό επίπεδο -τις θέσεις και τα αιτήματά τους. Ιδίως δε μέσα από τις Ομάδες Φιλίας, ο ρόλος των οποίων είναι να προάγουν τη συνεργασία, να ενδυναμώνουν τις σχέσεις μεταξύ των λαών και να στηρίζουν τους δοκιμαζόμενους λαούς.