Παρέμβαση Ζεϊμπέκ στη Βουλή για την ομαλή διεξαγωγή εκδηλώσεων στα Μειονοτικά σχολεία της Ξάνθης

Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων σχετικά με την ομαλή διεξαγωγή εκδηλώσεων στα Μειονοτικά σχολεία της Ξάνθης, με αφορμή εντολή της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Νομό να απαγορευτούν εκδηλώσεις όπου θα χρησιμοποιούνταν μόνο ο αύλειος χώρος των Μειονοτικών σχολείων σε Εχίνο και Μύκη, κατέθεσε ο Βουλευτής Ξάνθης με τη Νέα Αριστερά, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Ο κ. Ζεϊμπέκ στην παρέμβασή του, αφού υπενθυμίζει το συγκεκριμένο θεσμικό καθεστώς υπό το οποίο λειτουργούν τα Μειονοτικά σχολεία στη Θράκη, κάνει λόγο για περιστατικά που προκαλούν ανησυχία και αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής, με το δεδομένο, μάλιστα, πως αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιούνταν κανονικά στον αύλειο χώρο των σχολείων όλα τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να προκύψει ουδέποτε το παραμικρό θέμα.

Κλείνοντας, απευθύνει στον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας τα παρακάτω ερωτήματα:

– Ποιοι ήταν οι λόγοι που απαγορεύτηκε η διεξαγωγή των εν λόγω εκδηλώσεων στους αύλειους χώρους των σχολείων; Γιατί δεν επετράπη σε μαθητές και κατοίκους της περιοχής να συμμετάσχουν σε αυτές; Που βασίστηκε αυτή η απόφαση;

– Πως το Υπουργείο θα μεριμνήσει ώστε να μην επαναληφθούν αυτά τα φαινόμενα;

– Μήπως υπάρχει αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας των Μειονοτικών σχολείων; Διότι μέχρι σήμερα η ιδιοκτησία ήταν της κάθε βακουφικής επιτροπής και η διαχείριση των οικονομικών και η επίλυση των προβλημάτων γινόταν από την εκλεγμένη σχολική επιτροπή. Παρακαλούμε, κύριε Υπουργέ, ξεκαθαρίστε τι ακριβώς σχεδιάζετε να κάνετε με τα Μειονοτικά σχολεία.