Παρέμβαση στη Βουλή από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Ν. Ηλιόπουλο για το κύκλωμα εκβιαστών από υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού

Στην ολομέλεια της Βουλής ανέδειξε το θέμα της εξάρθρωσης του κυκλώματος εκβιαστών με τη συμμετοχή υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος. «Νομίζω δεν έπεσε κανείς από τα σύννεφα» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς και πρόσθεσε ότι πρόκειται για συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ στο Υπουργείο Πολιτισμού, στενοί συνεργάτες του κ. Τσιακοπιάκου – γνωστός από το σκάνδαλο του Ταμείου Αλληλοβοήθειας – και διορισμένους σε κρίσιμες επιτροπές από την κ. Μενδώνη, οι οποίες σχετίζονται με την παράνομη δράση τους. Επίσης υπογράμμισε ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είναι κι αυτοί εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, ενώ αποτελούν σταθεροί κόλακες της κ. Μενδώνη και συκοφάντες του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Βάση των παραπάνω ο κ. Ηλιόπουλος έθεσε κλείνοντας ένα ερώτημα προς την κυβέρνηση: «θα προχωρήσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο σε έλεγχο των υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται οι συγκεκριμένοι στις επιτροπές που είχαν διοριστεί από την κ. Μενδώνη;». Και κατέληξε λέγοντας πως αν δεν γίνει κάτι τέτοιο τότε θα αποδειχθεί πως «είστε μια κυβέρνηση η οποία δεν έχει κανένα πρόβλημα, όχι απλά να βάζει πλάτη σε μαφίες, αλλά να μοιράζεται και τη λεία με μαφίες».