Στο ζήτημα των υποκλοπών αναφέρθηκε ο βουλευτής της Α Αθήνας της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος σε σημερινή παρέμβασή του στη Βουλή, με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού της Βουλής. Ο κ. Ηλιόπουλος απευθυνόμενος προς τα έδρανα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για «μαύρες σελίδες στην Ιστορία του Κοινοβουλίου» περιγράφοντας δύο σενάρια για την παρακολούθηση του κ. Μυλωνάκη. «Για πρώτη φορά, με βάση τη δική σας αντίληψη, είχαμε, στα 50 χρόνια της μεταπολίτευσης, στη Βουλή γενικό γραμματέα επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια. Από τη στιγμή που δέχεστε το πόρισμα του Αρείου Πάγου που λέει ότι οι παρακολουθήσεις έγιναν όλες καλά πάει να πει ότι ο κ. Μυλωνάκης ήταν επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφερόμενος στο πρώτο σενάριο. Μιλώντας για μια δεύτερη εκδοχή, καθώς ο κ. Μυλωνάκης παρακολουθούταν και από το Predator, είπε: «Το δεύτερο σενάριο είναι ο κύριος Μυλωνάκης και οι άλλοι 26 να ήταν ακολουθούμενοι από κάποιο ξένο κέντρο, ξένο κέντρο από το πολιτικό σύστημα, ξένο κέντρο από την ΕΥΠ κτλ».
Οποιοδήποτε από τα δύο σενάρια κι αν ίσχυε, τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος, θα υπήρχε ανησυχία τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον Πρόεδρο της Βουλής. «Δεν είστε αγχωμένοι. Ούτε ο κύριος Τασούλας είναι ιδιαίτερα αγχωμένος. Και ο κύριος Τασούλας δεν είναι ιδιαίτερα αγχωμένος, όχι μόνο γιατί δεν χρησιμοποιεί smartphones και χρησιμοποιεί κινητό παλιάς τεχνολογίας και έχει το κεφάλι του ήσυχο – ο άνθρωπος ξέρει τι κάνει μ’ αυτούς που κάνει παρέα, ότι είναι καλό να μην έχεις smartphone – δεν είστε αγχωμένοι γιατί ξέρετε ποιοι έκαναν τις παρακολουθήσεις. Ξέρετε ότι οι παρακολουθήσεις έγιναν από ένα ενιαίο εγκληματικό κέντρο της κυβέρνησης; Γι’ αυτό μιλάμε για καθεστώς Μητσοτάκη», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς.
Αναφερόμενος, τέλος, στον πρώην Γενικό Γραμματέα της Βουλής κ. Μυλωνάκη, ο Νάσος Ηλιόπουλος πρόσθεσε: «το αν έχει αξιοπρέπεια ο κύριος Μυλωνάκης ή όχι είναι προσωπικό του ζήτημα. Το αν έχει αξιοπρέπεια όμως ή όχι ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής είναι ένα ζήτημα δημοκρατίας και ένα συλλογικό ζήτημα. Και εμείς σε αυτό θα επιμείνουμε».