Η Θεανώ Φωτίου από τη συναυλία για την ΠΥΡΚΑΛ

Το σχέδιο Υπουργόπουλης της ΠΥΡΚΑΛ πρέπει να σταματήσει!

Η βουλεύτρια του Νότιου Τομέα της Αθήνας της Νέας Αριστεράς, Θεανώ Φωτίου, παρεβρέθηκε το Σάββατο στη Δάφνη, στη Συναυλία – εκδήλωση που πραγματοποίησαν κάτοικοι και φορείς που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κόντρα στα σχέδια για τη δημιουργία Κυβερνητικού Πάρκου και να σταματήσει κάθε παρέμβαση στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ.

Εκεί είχε την ευκαιρία να βρεθεί με πολλούς και πολλές κατοίκους της περιοχής και να συζητήσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την δημιουργία υπουργούπολης στην ΠΥΡΚΑΛ αλλά και πώς η αντιπολίτευση, θεσμική και κοινωνική, πρέπει να αντιδράσει δυναμικά.

Η Νέα Αριστερά είναι σταθερά αντίθετη με το κυβερνητικό σχέδιο για αυτό και καταψήφισε την πρόσφατη τροπολογία στο φορολογικό νομοσχέδιο που προέβλεπε «ότι αρχίζει η εκποίηση του πάγιου εξοπλισμού της ΕΑΣ και ότι η εκποίηση θα γίνεται από το ΤΑΙΠΕΔ ύστερα από απόφαση της διοίκησης των ΕΑΣ», καθώς με αυτό τον τρόπο αυτό θα εκκενωθεί ο χώρος και  θα αρχίσει να δημιουργεί το κυβερνητικό πάρκο.

Η κ. Φωτίου ως βουλεύτρια της περιοχής αλλά και με την ιδιότητά της ως καθηγήτρια της Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ, όπως είπαν και οι διοργανωτές, είναι σταθερά παρούσα στις διεκδικησεις των κατοίκων γιατί θεωρεί ότι υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ανοιχτό πάρκο αθλητισμού, πρασίνου, πολιτισμού και υγείας.

Επιτέλους, οι κάτοικοι της Νότιας Αθήνας έχουν ανάγκη για ελεύθερους χώρους, πράσινο και αξιοπρεπή ζωή! Οι κάτοικοι της Νότιας Αθήνας έχουν λόγο για τον τόπο και τη ζωή τους!