Η Εφη Αχτσιόγλου στο πρόγραμμα Field της Jacinda Ardern

Το νέο πρόγραμμα Field της πρώην πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern, θα συγκροτήσει η Εφη Αχτσιόγλου, βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς και πρώην υπουργός Εργασίας, μαζί με άλλους 13 έμπειρους προοδευτικούς Ευρωπαίους πολιτικούς, μετά από τιμητική πρόσκληση που της έγινε από την πρώην πρωθυπουργό.
Σε δήλωσή η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει:
«Με μεγάλη τιμή και χαρά δέχθηκα την πρόταση της πρώην πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern, να είμαι μία εκ των 14 έμπειρων Ευρωπαίων προοδευτικών πολιτικών που θα συγκροτήσουμε το νέο της πρόγραμμα “Field”.
Η Jacinda Ardern έχοντας υπάρξει μια από τις νεότερες γυναίκες πρωθυπουργούς στον κόσμο, υποστήριξε και ανέδειξε έναν τρόπο ηγεσίας εντελώς διαφορετικό από τους παγιωμένους. Ενα μοντέλο ηγεσίας που βασίζεται στην ενσυναίσθηση, στην κινητοποίηση μέσω της ελπίδας και όχι του φόβου, στην οικοδόμηση δημόσιας στήριξης μέσω της κατανόησης των προβλημάτων και της συζήτησης και όχι της επιβολής και της ισχύος.
Είναι πραγματικά συγκινητικό ότι η Jacinda Ardern και η ομάδα της είδαν σε εμένα -όπως μου είπαν- παρόμοια χαρακτηριστικά «πλοήγησης» στην πολιτική και μου πρότειναν να συμμετάσχω, μαζί με άλλους 13 σπουδαίους ευρωπαίους πολιτικούς, σ’ αυτό το πρόγραμμα.
Σκοπός του προγράμματος η ανταλλαγή εμπειριών, η αλληλοϋποστήριξη, η δημιουργία μιας κοινότητας πολιτικών με παρόμοια χαρακτηριστικά, η έμπνευση για να προσφέρουμε περισσότερα από τις θέσεις που υπηρετούμε».