Δίπλα στους εργαζόμενους του νοσοκομείου “Ελενα” η Νέα Αριστερά

Αντιπροσωπεία της Νέας Αριστεράς βρέθηκε σήμερα στην κινητοποίηση των εργαζομένων του νοσοκομείου “Ελενα”. Η κινητοποίηση έγινε για την ακύρωση της μετακίνησης καρδιολόγου που οδήγησε σε κατάρρευση του καρδιολογικού, το οποίο λειτουργούσε αυτές της ημέρες με μία μόνο ιατρό. Το αποτέλεσμα και εδώ είναι η εξάντληση του υγειονομικού προσωπικού και η λειτουργία των νοσοκομείων με όρους που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Το κυβερνητικό αφήγημα περί ενίσχυσης του ΕΣΥ έχει καταρρεύσει. Αντί για μόνιμες προσλήψεις η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύπτει κενά με μετακινήσεις προσωπικού και με επικουρικό προσωπικό.

Το μόνο μέλημα της κυβέρνησης είναι να ενισχύει το πάρτι κερδοφορίας των ιδιωτικών κλινικών και της ιδιωτικής ασφάλειας.

Η σημερινή κινητοποίηση είχε αποτέλεσμα να δεσμευτεί γη διοίκηση για την ακύρωση της μεταφοράς. Μία σημαντική νίκη, τα προβλήματα όμως παραμένουν. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε στο πλάι του υγειονομικού προσωπικού και της λαϊκής πλειοψηφίας στον αγώνα για ένα πραγματικά δημόσιο σύστημα υγείας.