Δήλωση του Σ. Κούλογλου μετά την επίσκεψη στο ΠΑΓΝΗ 

Το κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Μονάδας, της μοναδικής όχι μόνο στην Κρήτη αλλά σε όλο το νότιο Αιγαίο, συνιστά έγκλημα κατά της κοινωνίας και της χώρας.

Το κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Μονάδας, της μοναδικής όχι μόνο στην Κρήτη αλλά σε όλο το νότιο Αιγαίο, συνιστά έγκλημα κατά της κοινωνίας και της χώρας. Αλλά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Είδα με τα ίδια μου τα μάτια τη σταδιακή καταστροφή ολόκληρου του δημόσιου συστήματος υγείας από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς που την υλοποιούν.. Ο στόχος της είναι η εξυπηρέτηση των  ιδιωτικών συμφερόντων αλλά και η διάλυση του κοινωνικού ιστού, ώστε οι πολίτες να νιώθουν ανήμποροι απέναντι στην κυβέρνηση και της εξουσία.

Συνάντησα και εργαζόμενους, γιατρούς και νοσηλευτές, που προσπαθούν με αυταπάρνηση να κάνουν τη δουλειά τους κάτω από όλο και πιο από αντίξοες συνθήκες. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε μόνους. Οι πολίτες πρέπει να κινητοποιηθούν για να σώσουν την ίδια τους τη ζωή.

Για τον στόχο της καταστροφής χρησιμοποιούνται και ευρωπαϊκά κονδύλια. Οπως και για τις ύποπτες συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες που μελετά η ευρωπαϊκή εισαγγελία, η κυβέρνηση θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις.