Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Αριστεράς Κωστή Καρπόζηλου

«Ως εδώ. Να αποκλειστεί το φασιστικό μόρφωμα των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές»

Ενώ πλησιάζουν οι ευρωεκλογές και αναμένονται οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης τόσο για την ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις ευρωεκλογές, όσο και για την ίδια τη νομιμότητα της παρουσίας του εν λόγω κόμματος στην ελληνική Βουλή, η κατάσταση εκτραχύνεται.

Το επεισόδιο ξυλοδαρμού του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου από τον ανεξάρτητο πλέον αλλά εκλεγμένο με τους «Σπαρτιάτες» Κωνσταντίνο Φλώρο δεν είναι πρωτοφανές. Αντίθετα, θυμίζει τα έργα και τις ημέρες της πάλαι ποτέ Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο.

Ο τσαμπουκάς, η βία, η χυδαία και προκλητική συμπεριφορά δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε αυθόρμητα περιστατικά, είναι ο τρόπος με τον οποίο η άκρα δεξιά και ο φασισμός προβάλλουν προς την κοινωνία μια εικόνα δύναμης και αντισυστημικότητας.

Τα προοδευτικά και δημοκρατικά κόμματα οφείλουν κάτι περισσότερο από την απερίφραστη καταδίκη τέτοιων συμβάντων. Οφείλουν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, πρωτίστως πολιτικά, να προστατεύσουν τη δημοκρατία και να αντιμετωπίσουν την άνοδο της ακροδεξιάς και των ιδεών της στην ελληνική κοινωνία. Να μην είναι ούτε το κοινοβούλιο, ούτε η κοινωνία μας πεδίο δράσης για την ακροδεξιά και τα φασιστικά μορφώματα.

Ως εδώ. Η Νέα Αριστερά συμμετέχει με όλες τις δυνάμεις της στον αγώνα αυτό και περιμένει η σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου να αποκλείσει το φασιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιατών» από τις επικείμενες ευρωεκλογές.