Δήλωση της Θ. Φωτίου για την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης 10χρονου στη Νίσυρο

Να σταματήσει να κρύβεται η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί για το απάνθρωπο περιστατικό της Νισύρου

Η υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης 10χρονου γιου μετανάστη στη Νίσυρο αποκαλύπτει την υποκρισία  και την έλλειψη κάθε συντονισμού της κυβέρνησης στα μείζονα θέμα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης ανηλίκων.

Η υπόθεση αυτή αποτελεί επιτομή απανθρωπιάς διότι:

1) αντί να προστατευτεί  αμέσως το παιδί από το Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής και να δοθεί άμεση οικονομική βοήθεια στην οικογένεια και ψυχοκοινωνική στήριξη το παιδί και το οικογενειακό του περιβάλλον ώστε να αισθανθεί ασφαλές, το Υπουργείο είναι ΗΧΗΡΑ ΑΠΩΝ από όλη την υπόθεση επί μία βδομάδα. Και αντί να παρέμβουν οι δημόσιες υπηρεσίες και δομές του κράτους, συνδράμει το Χαμόγελο του Παιδιού.

2) αντί να προστατευτεί ο καταγγέλλων πατέρας  και η μητέρα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επιχειρεί το Αστυνομικό Τμήμα Νισύρου να αποτρέψει τον πατέρα να κάνει την καταγγελία  όπως άλλωστε κάνει συνήθως η αστυνομία σε ανάλογες περιπτώσεις. Και όταν δεν «συνετίζεται» ο πατέρας, τον συλλαμβάνουν, απειλείται μαζί με όλη την οικογένεια με απέλαση  διότι δεν είχαν τα χρήματα να εκκινήσουν διαδικασία για να ανανεώσουν άδεια παραμονής και τελικά δίνεται εντολή απέλασης!

Δυστυχώς η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ δεν μας πείθει ότι η αστυνομία έπραξε τα δέοντα, καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις μαρτυρίες τις τοπικής κοινωνίες και τα τοπικά ρεπορτάζ. Οι «μονταζιέρες» είναι πολλές  και το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης ενός 10χρονου παιδιού είναι άκρως σημαντικό για να μην διερευνηθούν οι τυχόν ευθύνες στο ανώτατο επίπεδο.

3) αντί να προστατευτεί η οικογένεια του παιδιού και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να είναι στο πλευρό τους, είναι εξαφανισμένο.

4) παράλληλα ο φερόμενος θύτης, αρχαιοφύλακας του αρχαιολογικού μουσείου Νισύρου για τον οποίο μάλιστα αυξάνονται οι καταγγελίες παιδιών  εναντίον του, πήγε ανενόχλητος στην εφορία Δωδεκανήσου για να πάρει το υπόλοιπο της άδειάς του και για να καταθέσει αίτημα συνταξιοδότησής του. Το Υπουργείο Πολιτισμού διά της κ. Μενδώνη παριστάνει ότι δεν ξέρει τίποτα, μιας και ο συγκεκριμένος υπάλληλος πολιτεύεται με τον αγαπητό συνδικαλιστή της Υπουργό Πολιτισμού, κ. Τσακοπιάκο, κατηγορούμενο σε βαθμό κακουργήματος για το σκάνδαλο του αμαρτωλού Ταμείου Αλληβοήθειας του Υπουργείου Πολιτισμού.

Καλούμε του Υπουργούς Ζαχαράκη, Χρυσοχοΐδη, Καιρίδη, Μενδώνη να μην κρύβονται και να ανακοινώσουν τις άμεσες ενέργειές τους για να προστατευτεί το θύμα και η οικογένειά του, να διευρυνθούν οι ευθύνες των αρμόδιων αρχών και να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη ο φερόμενος θύτης.

Αποτελεί αίτημα όλης της τοπικής κοινωνίας της Νισύρου η οποία με την κινητοποίησή της έδειξε το πρόσωπο της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και της ευθύνης.