Δήλωση της Θ. Φωτίου για τη ΛΑΡΚΟ

Η Νέα Αριστερά στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για συνέχιση της λειτουργίας της με όλους τους εργαζόμενους στις θέσεις τους

Η βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών Θεανώ Φωτίου, εξερχόμενη από το δικαστήριο όπου εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ κατά των απολύσεων τους, δήλωσε τα εξής:
Είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ εδώ και πολλά χρόνια. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ παλεύουν με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο για τα εργασιακά τους δικαιώματα, για το ψωμί τους, για τις οικογένειές τους, για το σπίτι τους και για τον τόπο τους. Παλεύουν όμως και για την πιο πολύτιμη παραγωγική-βιομηχανική μονάδα της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ από την αρχή, γνωρίζοντας την αξία της χάρη στην παραγωγή νικελίου, κοβαλτίου και άλλων, αποφάσισε να ξεπουλήσει σε ημέτερους του μεγάλου κεφαλαίου. Σήμερα, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ κέρδισαν μια μικρή νίκη καθώς παραμένουν στις θέσεις εργασίας τους μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης επί των ασφαλιστικών μέτρων στις 28 Ιουνίου. Αυτή όμως είναι και νίκη κατά της κυβέρνησης ΝΔ που έσπευσε να καταθέσει κατάπτυστη νυχτερινή τροπολογία για το οριστικό κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ με στόχο να προκαταλάβει ακόμη και δικαστικές αποφάσεις. Η τροπολογία πρέπει να αποσυρθεί άμεσα. Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν πρέπει να περάσει. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η Νέα Αριστερά αντιστέκεται σθεναρά σε αυτό το ξεπούλημα. Η ΛΑΡΚΟ πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί με όλους τους εργαζόμενους στις θέσεις τους.