Δήλωση της Εφης Αχτσιόγλου

Ο εργασιακός μεσαίωνας μοιάζει μάλλον με παράδεισο πλέον στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό, με τον οποίο επικοινώνησα προ ολίγου, εργοδότρια στην #Πάρο απαίτησε από εργαζόμενη μητέρα να δουλέψει και η ανήλικη κόρη της σε επιχείρησή της, προκειμένου να μπορεί να διαμένει στο κατάλυμα με τη μητέρα της. Και μάλιστα ενώ η εργαζόμενη πριν αναλάβει την εργασία είχε ενημερώσει την εργοδότρια ότι ως μονογονεϊκή οικογένεια θα διαμένει στο κατάλυμα με την ανήλικη κόρη της.
Η εργασία ανηλίκων κανονικοποιείται καθημερινά στον τουρισμό.
Η έκρηξη της ασυδοσίας στην αγορά εργασίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αφού και όλες οι παρεμβάσεις της ΝΔ συντείνουν στη διάλυση κάθε προστατευτικού πλαισίου στέλνοντας μήνυμα γενικευμένης αυθαιρεσίας.
Το δε Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας που επί των ημερών της ΝΔ έγινε ανεξάρτητη αρχή, στην πραγματικότητα μετατράπηκε σε αόρατη αρχή.
Απαιτούμε την εντατική παρουσία του Σ.ΕΠ.Ε. στους τουριστικούς προορισμούς για τον ουσιαστικό έλεγχο της αγοράς εργασίας και τη διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας συμπεριλαμβανομένης της τήρησης των ωραρίων.