Ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Αριστεράς Ιωαννίνων

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στα Λιθαρίτσια πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ η πρώτη  ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Αριστεράς Ιωαννίνων στην πορεία προς τις ευρωεκλογές. Την εκδήλωση προλόγισε, δίνοντας με παλμό τον τόνο της βραδιάς, η βουλεύτρια Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, ενώ συμβολικά στο τιμητικό προεδρείο βρέθηκαν το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Γιώργος Μάκης και η αντιπρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Νηπιαγωγών του Παν. Ιωαννίνων και περιφερειακή σύμβουλος Κ. Μακεδονίας Μαρία Αγγελιδάκη.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι δύο Ηπειρώτες υποψήφιοι ευρωβουλευτές Φιλήμων Καραμήτσος και Ολγα Νάσση, που στις ομιλίες τους εξήγησαν το πλαίσιο και το περιεχόμενο των θέσεων της Νέας Αριστεράς ενόψει των επικείμενων κρίσιμων ευρωεκλογών, στη δύσκολη συγκυρία των πολέμων, της συντηρητικής αναδίπλωσης της Ευρώπης, των εθνικιστικών εξάρσεων, της ακροδεξιάς απειλής, της απουσίας ανταγωνιστικού προοδευτικού πόλου απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και της υποκατάστασης της πολιτικής από τα επικοινωνιακά σόου.


Η παρουσία και οι εισηγήσεις των δύο σημαντικών προσκεκλημένων ομιλητών, του ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς και Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη και του υποψήφιου ευρωβουλευτή και Υπεύθυνου Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ Σακελλαρίδη, με την τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία, τη βαθιά γνώση των ευρωπαϊκών θεμάτων αλλά και τον προσωπικό, συναισθηματικό τόνο που έδωσαν στον λόγο τους, ενίσχυσαν την εντύπωση ότι το νέο πολιτικό εγχείρημα έρχεται από πολύ μακριά, από την ιστορικότητα των κατακτήσεων της ανανεωτικής, δημοκρατικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς, και πηγαίνει με αισιοδοξία να αναζητήσει τους όρους μιας νέας, σύγχρονης Αριστεράς που θα απαντά πειστικά στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής. Από πολλές πλευρές τονίστηκε ο ποιοτικός, πολιτικός και κινηματικός χαρακτήρας του συνολικού ευρωψηφοδελτίου της Νέας Αριστεράς, με πρόσωπα καταξιωμένα επαγγελματικά αλλά και στους κοινωνικούς αγώνες. Η ανταπόκριση του κοινού όπως και η αίσθηση ότι επιστρέφει στο ζεστό και ανοιχτό χώρο σπίτι της Αριστεράς επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι ο νέος πολιτικός φορέας συσπειρώνει τον κόσμο στον οποίο απευθύνεται, στερεώνει τον βηματισμό του και διευρύνει την απήχησή του. Οι περιοδείες κλιμακίων της Νέας Αριστεράς στα Γιάννενα, τις πόλεις και τις κωμοπόλεις της Ηπείρου συνεχίζονται τις επόμενες μέρες με αμείωτη ένταση.