Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς για το 33% προσωρινής φορολόγησης των υπερκερδών των διυλιστηρίων

Κοροϊδία των λαϊκών στρωμάτων και των συνταξιούχων και προστασία των υπερκερδών. Η Ν.Δ. φορολογεί τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων μόνο κατά 33% αντί για 90% που είναι το ανώτατο ποσοστό που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ελάχιστο μέτρο που θα έπρεπε να λάβει μια κυβέρνηση που δεν αποτελεί χορηγό του πληθωρισμού απληστίας.

Οι πολίτες που βλέπουν το εισόδημα τους να εξανεμίζεται από την ακρίβεια έδειξαν στις κάλπες ότι η κοροϊδία και τα επικοινωνιακά παιχνίδια δεν ρίχνουν τις τιμές. Αναγνώρισαν ότι αυτή η κρίση έχει την υπογραφή της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για αυτό το λόγο η κυβέρνηση σήμερα ανακοινώνει σήμερα θριαμβολογώντας την επιβολή προσωρινής φορολόγησης των υπερκερδών των διυλιστηρίων του 2023. Αυτά που με σοφιστείες και γενικολογίες επιχείρησε να προστατεύσει ο κύριος Θεοχάρης που πλήρωσε το μάρμαρο. Ο νέος υπουργός κύριος Χατζηδάκης έρχεται να ανακοινώσει την προσωρινή φορολόγηση των υπερκερδών που λίγους μήνες πριν “δεν υπήρχαν”.

Αυτό που σκοπίμως αποκρύπτεται από τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς είναι ότι η Ν.Δ. φορολογεί τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων μόνο κατά 33% αντί για 90% που είναι και το ανώτατο ποσοστό που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ετσι η Ελλάδα συνεχίζει να συγκαταλέγεται στη μειοψηφία των χωρών που εφάρμοσαν τους χαμηλότερους συντελεστές φορολόγησης.

Την ώρα που οι ανισότητες οξύνονται και η ακρίβεια καλπάζει, ο κ. Μητσοτάκης και το επικοινωνιακό του επιτελείο παρουσιάζουν ως θρίαμβο τα 300 εκ. Ευρώ.

Η αλήθεια είναι ότι οι έμμεσοι φόροι συνεχίζουν την περιστολή των χαμηλών εισοδημάτων, την ώρα που οι συντελεστές ΦΠΑ σε βασικά αγαθά μένουν στα ύψη.

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση για άλλη μια φορά κοροϊδεύει την κοινωνία και προστατεύει τα υπερκέρδη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να πιστεύει ότι η αφαίμαξη είναι η θεραπεία για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, ενώ το μόνο που επιτυγχάνει είναι μια προσωρινή δημοσιονομική ευρωστία, το κόστος της οποίας νιώθει στο πετσί της η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.