Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς για τις νέες δηλώσεις της Υπουργού Εσωτερικών

Οταν έχει υπάρξει μαζική διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτών καλό θα ήταν η υπουργός εσωτερικών να τοποθετείται δημοσίως με λιγότερο θράσος.

Η κ. Κεραμέως στις σημερινές της δηλώσεις έσπευσε να υποκαταστήσει την εισαγγελική έρευνα που είναι σε εξέλιξη και να κατηγορήσει την αντιπολίτευση ότι υπονομεύει την επιστολική ψήφο.

Η μόνη που υπονομεύει διαρκώς την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και στην δημοκρατία είναι η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη.

Αλήθεια, θεωρεί η υπουργός εσωτερικών ότι με την απόσυρση της κ. Ασημακοπούλου, της παραίτηση του ανθρώπου του Μαξίμου στο Υπουργείο, ενός μεσαίου στελέχους της Ν.Δ. και μια εσωτερική έρευνα, η υπόθεση έκλεισε;

Ο Πρωθυπουργός αλλά και η κ. Κεραμέως ως αρμόδια υπουργός οφείλουν να απαντήσουν: Είναι βέβαιοι ότι η διαρροή προσωπικών δεδομένων αφορά μόνο τους εγγεγραμμένους του 2023; Εκτός από την κ. Ασημακοπούλου, ποιοι άλλοι έχουν λάβει παρανόμως προσωπικά δεδομένα πολιτών και πως τα χρησιμοποιήσαν; Γιατί ο κ. Βορίδης, πρώην υπουργός εσωτερικών, από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε την ευρωβουλευτή της Ν.Δ.;

Και μία συμβουλή: Την φράση “θα πέσει άπλετο φως” ας την χρησιμοποιούν με περισσότερη φειδώ στην κυβέρνηση των παράνομων παρακολουθήσεων, της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών και του κουρελιάσματος του Κράτους Δικαίου. Χάνουν και οι λέξεις το νόημα τους.