Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπουΟ κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε σήμερα για “προβοκάτσιες της Αριστεράς” και υποκινούμενες κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια. Ο κύριος Μαρινάκης επαναφέρει το λεξιλόγιο και τις θεωρίες που χρησιμοποιούσε η Ν.Δ. και η φοιτητική παράταξη που ο ίδιος υπηρετούσε την περίοδο του 2006-2007. Οταν το φοιτητικό κίνημα και οι αγώνες της ακαδημαϊκής κοινότητας οδήγησαν την απόπειρα κατάργησης του άρθρου 16 στον κάλαθο των αχρήστων.

Οι ιδεοληπτικοί υπονομευτές του δημοσίου πανεπιστήμιου θα λάβουν και πάλι την απάντηση τους. Παρά τις απειλές για ποινικοποίηση του αγώνα, τους εκβιασμούς για διακοπή της χρηματοδότησης και για απώλεια των εξεταστικών, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες με μαζικές συνελεύσεις πυκνώνουν τις κινητοποιήσεις τους από τον Εβρο έως την Κρήτη. Η ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα έχει την τύχη που είχε το ανέκδοτο της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Οσο για τις απειλές του κύριου Μαρινάκη για παρέμβαση των δυνάμεων της Αστυνομίας στα πανεπιστήμια, θα επαναλάβουμε: Ούτε να το σκέφτεστε