Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς για τις δηλώσεις Μητσοτάκη στη Χίο

Καλούμε τους πολίτες να δώσουν φωνή στο δίκιο τους. Να το πουν και στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς. Να κάνουν πραγματικότητα τους φόβους του κ. Μητσοτάκη και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας της πολιτικής της Ν.Δ

Ο πρωθυπουργός από την Χίο θριαμβολόγησε για την πορεία της οικονομίας, τις αυξήσεις στους μισθούς, τις θέσεις εργασίας, το ΕΣΥ, συνεχίζοντας τους πανηγυρισμούς του υπουργού ανάπτυξης για τον πληθωρισμό τροφίμων τον οποίο δια μαγείας ο κύριος Σκρέκας… εξαφάνισε.

Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη καταγράφεται πράγματι ανάπτυξη. Την ίδια ώρα το πραγματικό εισόδημα των νοικοκυριών μειώνεται, οι Ελληνες πολίτες είναι πρωταθλητές στις δαπάνες για την υγεία και η χώρα πρωταθλήτρια στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Την ώρα που πάνω από 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, τα εισοδήματα της οικονομικής ελίτ αυξάνονται και οι κοινωνικές ανισότητες συνεχίζουν να διευρύνονται.

Λίγο πριν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος κατά την οποία εκτιμώνται αυξημένες εισπράξεις, οι τουριστικές επιχειρήσεις ξεκινούν με 80.000 κενές θέσεις εργασίας. Οχι εξαιτίας της στοχευμένης πολιτικής για τη μείωση της ανεργίας την οποία επικαλείται ο πρωθυπουργός αλλά επειδή η κυβέρνηση έχει αφήσει ανεξέλεγκτους τους εργοδότες διαμορφώνοντας μια κατάσταση εργασιακής ζούγκλας, με χαμηλούς μισθούς και καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι πολίτες ζητούν τα πράγματα να πάνε αλλιώς. Τους καλούμε να δώσουν φωνή στο δίκιο τους. Να το πουν και στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς. Να κάνουν πραγματικότητα τους φόβους του κ. Μητσοτάκη και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας της πολιτικής της Ν.Δ.