Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς για τις δηλώσεις Μητσοτάκη για τα Τέμπη

Ο κ. Μητσοτάκης προκαλεί με τις δηλώσεις για την… «επικοινωνιακή» διαχείριση των Τεμπών

Για μια ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης προκαλεί με τις δηλώσεις του αναφορικά με την τραγωδία των Τεμπών. Προκαλεί την οργή των γονιών και των συγγενών των αδικοχαμένων παιδιών, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας που παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης και απαιτεί να μην υπάρξει συγκάλυψη ευθυνών για το πιο θανατηφόρο δυστύχημα της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας.

Ο κ. Μητσοτάκης προκαλεί όταν αναγνωρίζει ως μοναδικά λάθη στη διαχείριση της τραγωδίας των Τεμπών:

  • την «επικοινωνιακή της διαχείριση» (εννοεί άραγε τη μονταζιέρα στις συνομιλίες σταθμαρχών και μηχανοδηγών και τον εμπαιγμό των συγγενών;)
  • και την «ανοχή στις θεωρίες συνωμοσίας» (τη στιγμή που δεν υπάρχουν πειστικές απαντήσεις για πολλές από τις καταγγελίες των συγγενών και το πόρισμα της πλειοψηφίας αποδίδει ευθύνες μόνο στο περίφημο «ανθρώπινο λάθος»),

ενώ παραπέμπει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης τη διερεύνηση της υπόθεσης, παραλείποντας ότι χρειάστηκε παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για να βγει από το αρχείο η μήνυση συγγενών κατά πολιτικών προσώπων, με προεξάρχοντα τον τότε υφυπουργό Κλιματικής Αλλαγής Χρ. Τριαντόπουλο.

Οι καταιγιστικές αποκαλύψεις του τελευταίου διαστήματος και η κοινωνική πίεση θα φέρουν σύντομα προ των πραγματικών τους ευθυνών την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, που επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την παλιά του δήλωση «με ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία».