Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς για τις αποκαλύψεις σχετικά με την πυρκαγιά στην Υδρα

Υπηρεσιακό φιάσκο, συγκάλυψη και αναπάντητα ερωτήματα

Σε υπηρεσιακό φιάσκο με ενδείξεις συγκάλυψης εξελίσσεται η υπόθεση της πυρκαγιάς στην Υδρα. Μια εβδομάδα μετά, δόθηκε από την εισαγγελία Πειραιά εντολή στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιήσει έρευνα για τυχόν παραλείψεις τόσο του Λιμενικού όσο και της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, εντοπίστηκαν υπολείμματα από τουλάχιστον 15 κροτίδες στην παραλία όπου εκδηλώθηκε η καταστροφική πυρκαγιά. Εύρημα που επιβεβαιώνει τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων για παρουσία των ατόμων στην παραλία. Βέβαια οι ολιγάρχες από το Καζακστάν που είχαν ναυλώσει τη θαλαμηγό επέστρεψαν ανενόχλητοι στην χώρα τους. Χωρίς καν να γίνει έρευνα ή κατάσχεση των κινητών τηλεφώνων για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει υλικό από καταγραφή της φωτιάς ή της εκτόξευσης βεγγαλικών/πυροδότησης κροτίδων.

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό. Ο κύριος Κικίλιας οφείλει να έρθει στην Βουλή και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που καθημερινά πολλαπλασιάζονται.