Ανακοίνωση του Γραφείου τύπου της Νέας Αριστεράς για την υπερψήφιση των στρατιωτικών συμφωνιών με τη Σαουδική Αραβία

Ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και το ρήγμα Μόσχας – ΝΑΤΟ βαθαίνει, απειλώντας την σταθερότητα και την ειρήνη στην Ευρώπη και η γενοκτονία στην Παλαιστίνη και το διαρκές έγκλημα πολέμου που διαπράττει το Ισραήλ δεν έχουν ορατό τέλος η κυβέρνηση προχωρά στην κύρωση των δυο στρατιωτικών συμφωνιών με την Σαουδική Αραβία.

Οι στρατιωτικές συμφωνίες με ένα καθεστώς που παίζει συγκεκριμένο ρόλο για τα Αμερικανικά και ΝΑΤΟικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή, με ένα καθεστώς που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αποσταθεροποίηση και στον πόλεμο στην Υεμένη απλώς εμπλέκουν ακόμα βαθύτερα την χώρα μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς. Κάτι που δυστυχώς γίνεται και με την υπογραφή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – και φυσικά του ΠΑΣΟΚ- ακόμα μια φορά έδωσαν τη στήριξη τους στην επικίνδυνη εξωτερική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Το ίδιο έπραξαν με την ψήφο τους στις δαπάνες των υπερεξοπλισμών και στην αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά θάλασσα. Η μετάλλαξη του κόμματος Κασσελάκη ολοκληρώνεται.

Για τους αριστερούς, προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες σε Ελλάδα και Ευρώπη, το ζήτημα της Ειρήνης αποτελεί κεντρική διαχωριστική γραμμή με τις φιλοπόλεμες δυνάμεις της δεξιάς και της ακροδεξιάς. Αδιαπραγμάτευτα απέναντι στους πολεμικούς σχεδιασμούς, αδιαπραγμάτευτα με την ειρήνη.