Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς για την συνέντευξη του πρωθυπουργού

Λίγες ώρες μετά την αυλαία σε μια εξεταστική επιτροπή- παρωδία και το πόρισμα συγκάλυψης της Ν.Δ. ο κ. Μητσοτάκης σε σημερινή του συνέντευξη μας είπε ότι η Δικαιοσύνη θα έχει τον τελικό λόγο. Παρέλειψε να αναφέρει ότι με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας το έργο της Δικαιοσύνης στην πραγματικότητα σαμποτάρεται. Στην διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής με ωμές παρεμβάσεις εξαιρέθηκαν μάρτυρες, παρεμποδίστηκε το έργο των μελών ενώ ο κ. Καραμανλής προστατεύτηκε και στην πραγματικότητα φυγαδεύτηκε.

Ο Πρωθυπουργός έσπευσε ξανά να υπογραμμίσει το “ανθρώπινο λάθος”, υποβαθμίζοντας την σημασία των σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας. Μπορεί σήμερα ο ίδιος και το πόρισμα του κόμματός του να μιλούν για την ανθρώπινη ευθύνη και όχι την πολιτική, για την μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717 όμως έναν χρόνο πριν, στις 5 Μαρτίου 2023 ο κ. Μητσοτάκης έγραφε: “Αν το έργο της τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί, αυτό το δυστύχημα θα ήταν πρακτικά αδύνατο να είχε συμβεί”. Τι από τα δύο ισχύει τελικά; Μάλλον αυτό που βολεύει την επιχείρηση της συγκάλυψης και της προστασίας του κ. Καραμανλή αλλά τελικά προσβάλλει την μνήμη των 57 νεκρών, των οικογενειών και των πολιτών που ζητούν δικαιοσύνη.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε ξανά σε θριαμβευτικούς τόνους για την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 20 ευρώ, επιβεβαιώνοντας όμως ότι κανένα επιπλέον μέτρο δεν πρόκειται να ληφθεί για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό που συνεχίζουν να καλπάζουν και εξαφανίζουν το εισόδημα των νοικοκυριών. Απέκλεισε την καταβολή επιδόματος Πάσχα για τους αδύναμους ενώ επανέλαβε προκλητικά ότι οι τιμές των ενοικίων εκτοξεύονται γιατί… πάει καλά η οικονομία. Αυτή είναι η κυνική αντίληψη του κ. Μητσοτάκη για την κρίση μιας ολόκληρης γενιάς.

Οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την κυβέρνηση που ζει έξω από την κοινωνία. Η ανάγκη για εναλλακτική πρόταση και διέξοδο είναι πια επιτακτική. Η Νέα Αριστερά προσκαλεί τους πολίτες που δυσφορούν με την πολιτική του κ. Μητσοτάκη, να κάνουν το επόμενο βήμα. Να φτιάξουμε την ισχυρή αντιπολίτευση που έχει ανάγκη η χώρα. Την αριστερά που έχει ανάγκη η κοινωνία.