Ο κ. Μητσοτάκης, μετά τη διεθνή και εσωτερική κατακραυγή για τη γενοκτονία στη Γάζα και τον λιμό που έχει επιβάλει η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ, καταδικάζοντας χιλιάδες αμάχους, βρέφη και μικρά παιδιά στον θάνατο, αποφάσισε να εμφανιστεί άρον άρον στον αέρα του ΣΚΑΪ, μήπως και διασώσει την αξιοπρέπειά του.
Με υπουργούς και στελέχη του κόμματός του να έχουν προηγηθεί με τοποθετήσεις που δεν θα τολμούσαν ούτε υπουργοί του Νετανιάχου, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να μιλήσει για την ανάγκη κατάπαυσης του πυρός και παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.
Ο πιο πρόθυμος σύμμαχος και φανατικός υποστηρικτής του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου Νετανιάχου δίνει ακόμη ένα ρεσιτάλ υποκρισίας, προσπαθώντας να κρύψει τη συνενοχή του στη γενοκτονία.
Ο κ. Μητσοτάκης είναι Πρωθυπουργός κράτους-μέλους της Ε.Ε. Δεν είναι ούτε σχολιαστής, ούτε πολιτευτής. Η Ελλάδα καταψήφισε το ψήφισμα που ενέκρινε η πλειοψηφία των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. για την αναθεώρηση της Συμφωνίας Σύνδεσης Ε.Ε.–Ισραήλ.
Απείχε από την κοινή ανακοίνωση των 24 κρατών που καταγγέλλουν τη στάση του Ισραήλ και ζητούν την απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του έχουν στηρίξει – με τη σιωπή τους και με υποστηρικτικές δηλώσεις – τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ στην Παλαιστίνη. Δεν έχουν κάνει το παραμικρό για να πιέσουν το Ισραήλ να προχωρήσει σε κατάπαυση του πυρός.
Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του άλλαξαν το δόγμα της χώρας, ακυρώνοντας τον ιστορικό της ρόλο ως παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Διέλυσαν τις σχέσεις με τους λαούς της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προχωρήσει στην αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης. Η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται σταθερά στη λάθος πλευρά της ιστορίας. Είναι πλέον συνένοχη στο έγκλημα στη Γάζα. Και αυτή η μαύρη κηλίδα δεν πρόκειται να σβηστεί ποτέ.
Αν θέλει ο Πρωθυπουργός να επιτελέσει τον ρόλο του υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα:
Να απαιτήσει την επιβολή κυρώσεων στο Ισραήλ.
Να στηρίξει την αναστολή της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ – Ισραήλ.
Να διακοπεί κάθε μορφή στρατιωτικής συνεργασίας.
Να προχωρήσει σε αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης
Να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες σε αυτήν την κατεύθυνση στο πλαίσιο του Συμβουλίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.