Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς για την προαναγγελία Γεωργιάδη για τις επιτάξεις γιατρών

Τα δημόσια νοσοκομεία σε όλη τη χώρα καταρρέουν με το πρόβλημα να είναι ακόμα πιο εμφανές στην περιφέρεια και ιδίως στα νησιά την ώρα που αυτά γεμίζουν από τουρίστες.

Αντί όμως για ένα σχέδιο γενναίας ενίσχυσης του ΕΣΥ η κυβέρνηση δια του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη προαναγγέλλει επιτάξεις ιδιωτών γιατρών για να καλύψουν τα κενά. Οπως επιβεβαίωσε ο ίδιος σε ομιλία του σήμερα στο 15th Pharma & Health Conference, μόλις 11 ιδιώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου να δουλέψουν στο ΕΣΥ με μπλοκάκι.

Το ΕΣΥ καταρρέει και αυτό είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής στρατηγικής για υποβάθμιση, συρρίκνωση και απαξίωση, που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση. Ας αφήσει ο κύριος Γεωργιάδης τα μπαλώματα, τις αστείες προφάσεις και τις απειλές απέναντι στους γιατρούς.

Αν θέλει η κυβέρνηση να στηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία σε όλη τη χώρα υπάρχει μόνο ένας δρόμος: Αμεση προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, με αυξήσεις στους μισθούς, ειδικό πλαίσιο κινήτρων για νησιωτικές και άγονες περιοχές και ενίσχυση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων. Για να είναι η πρόσβαση σε ποιοτικές και αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας, ισότιμη και καθολική για όλες και όλους.