Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς για την έκθεση κόλαφος του State Department για την κυβέρνηση της ΝΔ

Αστυνομική βία, βασανιστήρια και απάνθρωπες συνθήκες σε υπερκορεσμένες φυλακές, επαναπροωθήσεις που οδηγούν σε ναυάγια με τρομερότερο αυτό της Πύλου, υποκλοπές από ΕΥΠ και Predator, πιέσεις σε δημοσιογράφους προκειμένου να μην ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, διαφθορά. Επιπλέον, ελλειμματική ή και ανύπαρκτη διερεύνηση των παραβιάσεων του κράτους δικαίου.

Εμείς τα γνωρίζουμε καλά όλα αυτά και τα αναγνωρίζουμε ως καθημερινή κατάσταση στη χώρα μας. Τα καταθέτει ωστόσο και η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προκαλώντας, μετά το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, νέα προβλήματα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και δείχνοντας σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η δημοκρατία στην Ελλάδα.

Στις 10.000 λέξεις της Εκθεσης, η ελληνική κυβέρνηση απαντά με τη γνωστή της τακτική. Η αμήχανη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αμφισβητεί την αξιοπιστία τόσο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ όσο και των ΜΚΟ που προσέφεραν στοιχεία στην Εκθεση. Μετά το Ευρωκοινοβούλιο, στη συνωμοσία που εξυφαίνεται εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του συμμετέχει και το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών. Η φαιδρότητα δεν έχει τέλος.

Για τη Νέα Αριστερά είναι ταυτοτικό στοιχείο και καθήκον η υπεράσπιση του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων αλλά και ο αγώνας ενάντια στον αυταρχισμό, τη διαφθορά και την ακροδεξιά στροφή (που σήμερα άλλωστε ενσωματώνεται φανερά και στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας). Αγωνιζόμαστε καθημερινά για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και τη βελτίωση του επιπέδου της δημοκρατίας στη χώρα μας.