Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς

Ο κ. Κασσελάκης προτείνει μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία

Κάθε φορά που ο κ. Κασσελάκης μιλά αναλυτικά για το πρόγραμμά του, αποκαλύπτεται η βαθιά άγνοιά του τόσο για τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας όσο και για το πρόγραμμα του κόμματος του οποίου ηγείται. Το «ελληνικό του όνειρο» είναι η άλλη όψη της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινή του συνέντευξη δήλωσε πως η δημόσια επένδυση για την υγεία «πρέπει να είναι τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ».
 
Είναι προφανές πως δεν έχει ιδέα σε τι κατάσταση έχει περιέλθει η δημόσια υγεία από τις πολιτικές της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.
 
Και αυτό γιατί ο κ. Κασσελάκης έχει «ψαλιδίσει» όχι μόνο όσα υποσχόταν το κόμμα του στις τελευταίες εθνικές εκλογές (7,5%) αλλά αγνοεί και την υφιστάμενη δαπάνη των πολιτικών διάλυσης και υποχρηματοδότησης της δημόσιας υγείας και του ΕΣΥ.
 
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: Το 2021 η δημόσια δαπάνη για την υγεία έφτασε στο 5,7%, ενώ τις επόμενες χρονιές κινήθηκε στα ίδια αναιμικά επίπεδα, που δεν αντιστοιχούν στις ανάγκες της κοινωνίας.
 
Ο κ. Κασσελάκης, λοιπόν, προτείνει ουσιαστικά μείωση των δαπανών στη δημόσια υγεία, ώστε να φτάσει σε επίπεδα χαμηλότερα απ’ ό,τι ισχύει σήμερα!
 
Η κοινωνία δεν έχει τίποτα να περιμένει από θαυματοποιούς που ασκούνται σε ανέξοδες επικοινωνιακές φιέστες. Η δημόσια υγεία πρέπει να στηριχθεί άμεσα.
 
Η Νέα Αριστερά προτείνει η δημόσια δαπάνη για την υγεία να ευθυγραμμιστεί με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (7,7%) ώστε να μπουν οι βάσεις για ένα σταθερό και αποτελεσματικό δημόσιo σύστημα υγείας για όλους και όλες.