Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς

Ο αμετανόητος και προκλητικός πρωθυπουργός, ο οποίος απολογούμενος το 2022 μιλούσε για “την έλλειψη πρόσθετων «φίλτρων» στη λειτουργία των υπηρεσιών πληροφοριών”, συνεχίζει στον ίδιο δρόμο

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν έμαθε τίποτα από το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων αφού όπως φαίνεται επαναλαμβάνει ακριβώς τις ίδιες πρακτικές. Οπως επισημαίνεται σε σημερινό ρεπορτάζ του in.gr, την ημέρα που το ΣτΕ ξήλωνε την αντισυνταγματική απόφαση της κυβέρνησης να αδρανοποιήσει στην ουσία την ΑΔΑΕ δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ Προεδρικό Διάταγμα που ανανεώνει το πέπλο συσκότισης γύρω από την ΕΥΠ.

Ο αμετανόητος και προκλητικός πρωθυπουργός, ο οποίος απολογούμενος το 2022 μιλούσε για “την έλλειψη πρόσθετων «φίλτρων» στη λειτουργία των υπηρεσιών πληροφοριών”, συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Δημιουργεί μικρές ΕΥΠ εντός της ΕΥΠ. Ασφυκτικός κυβερνητικός έλεγχος, απουσία κάθε λογοδοσίας, ελέγχου και διαφάνειας είναι τα κύρια στοιχεία της συγκεκριμένης ρύθμισης. Με επικεφαλής αυτή τη φορά τον κύριο Σκέρτσο.

Δυο χρόνια μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος παρακολουθήσεων υπό τον συντονισμό του Μεγάρου Μαξίμου δεν έχουμε λάβει καμία ουσιαστική απάντηση. Η επίκληση του απορρήτου, η χειραγώγηση της δικαιοσύνης και οι αντισυνταγματικές παρεμβάσεις στη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών άπλωσαν πέπλο σιωπής και συγκάλυψης. Δυο χρόνια μετά δεν έχουμε-πλην της δημοσιογραφικής έρευνας- επίσημες απαντήσεις για την λειτουργία του παράνομου λογισμικού Predator στην “αυλή” της ΕΥΠ, για την κοινή λειτουργία, για τους λόγους παρακολούθησης εκατοντάδων πολιτών.

Ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί οφείλουν να ενημερώσουν την βουλή. Η Νέα Αριστερά θα εξαντλήσει κάθε κοινοβουλευτικό και θεσμικό μέσο για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Οι μέρες της αλαζονείας και της συγκάλυψης είναι μετρημένες. Το δίκιο θα νικήσει