Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς

Οπως ανακοινώθηκε χθες και επισήμως, η Ισπανία παρενέβη υπέρ του αιτήματος που έχει καταθέσει η Νότια Αφρική κατά του Ισραήλ για τη γενοκτονία στη Γάζα ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. To ίδιο έχει προαναγγείλει ότι θα πράξει και η Ιρλανδία.
Απέναντι σε μια εξελισσόμενη γενοκτονία δεν χωρούν ίσες αποστάσεις. Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί άλλο να σιωπά μπροστά σε μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και σε μια σύγκρουση που έχει τον κίνδυνο να λάβει περιφερειακά χαρακτηριστικά στη γειτονιά μας.
Η Ελλάδα οφείλει να λάβει κάθε πρωτοβουλία για να μπει τέλος στο έγκλημα πολέμου που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα, να αγωνιστεί για την ειρήνη. Με αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους, με συμμετοχή στις πρωτοβουλίες που έχουν λάβει Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία και άλλα κράτη διεθνώς.
Για τη Νέα Αριστερά η καταδίκη της κυβέρνησης του Ισραήλ που διαπράττει γενοκτονία είναι μια στάση αδιαπραγμάτευτη. Ο μόνος δρόμος είναι η ειρήνη. Και για αυτή θα αγωνιστούμε με όλα τα μέσα.