Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς

Αλλη μία μέρα χωρίς δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Η σημερινή δικάσιμος δεν κατέληξε σε απόφαση του Δικαστηρίου. Γίναμε μάρτυρες μιας προσβλητικής προσπάθειας κωλυσιεργίας από τη μεριά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν η διακοπή της διαδικασίας χωρίς την ανακοίνωση απόφασης και ο ορισμός νέας δικάσιμου.
Εχουν περάσει 6 χρόνια σχεδόν από την άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου και οι δολοφόνοι του παραμένουν ουσιαστικά ατιμώρητοι. Το αίτημα παραμένει το ίδιο: Δικαιοσύνη!

Γιατί μόνο η απόδοση δικαιοσύνης θα γίνει ισχυρό μήνυμα προς εκείνους και εκείνες που έκαναν τα πάντα για να δολοφονήσουν τη μνήμη του. Προς όσους σκορπάνε μίσος, ρατσισμό και ομοφοβία. Και την ίδια στιγμή θα φέρει μια κάποια ανακούφιση και γαλήνη σε αυτούς, αυτές κι αυτά που πενθούν και εξεγείρονται ενάντια στις διακρίσεις, στην καθημερινή αποκτήνωση και τον φασισμό.
Τη Νέα Αριστερά εκπροσώπησαν στη σημερινή δικάσιμο ο βουλευτής Νάσος Ηλιόπουλος, η βουλεύτρια Θεανώ Φωτίου, ενώ παρούσα ήταν και η υποψήφια στις πρόσφατες ευρωεκλογές Ελενα Ολγα Χρηστίδη.

Απευθύνουμε για μια ακόμη φορά στον Δήμο Αθηναίων το αίτημα μετονομασίας της οδού Γλάδστωνος σε οδό Ζακ Κωστόπουλου / Zackie Oh, ως μια ελάχιστη και αναγκαία χειρονομία τόσο μνήμης όσο και δικαιοσύνης.