Ανακοίνωση του Δικτύου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Νέας Αριστεράς για τις επιτυχίες στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου του Βελιγραδίου 2024

Μια απόλυτα επιτυχημένη και πολυνίκης Ελληνική αποστολή, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, ολοκληρώθηκε στο Βελιγράδι.

Τα δεκαοκτώ μετάλλια στην κλασική και καλλιτεχνική κολύμβηση, μας γεμίζουν αισιοδοξία για το αύριο όλων των αθλημάτων κι έρχονται να προστεθούν στις προηγούμενες μεγάλες επιτυχίες της υδατοσφαίρισης και της τεχνικής κολύμβησης.

Πίσω από κάθε μετάλλιο αλλά και κάθε συμμετοχή υπάρχουν χρόνια προπονήσεων, κούρασης και στερήσεων που δικαιώνονται, γι αυτό είναι όλοι και όλες άξιοι συγχαρητηρίων. Το ίδιο και για τους τέσσερεις επιπλέον αθλητές που εξασφάλισαν την πρόκριση για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.  

Επιπλέον, επειδή η ιστορική – κοινωνική παράδοση, η νησιωτική μορφολογία και τα χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής της χώρας καθιστούν τη κολύμβηση ως στοιχείο της καθημερινότητας και τρόπο ζωής των ανθρώπων, η Νέα Αριστερά τονίζει πόσο τραγικά άστοχη ήταν η απόφαση της κυβερνητικής ηγεσίας της ΝΔ, να διακόψει το μάθημα της κολύμβησης στα πλαίσια της Φυσικής Αγωγής των Γ’ και Δ’ τάξεων των δημοτικών σχολείων της χώρας.

 Επομένως, εκτός από τις καθιερωμένες δηλώσεις εθνικής υπερηφάνειας των αρμοδίων του Υπουργείου Παιδείας και Αθλητισμού, καλό θα ήταν να προχωρήσουν σε έμπρακτες ενέργειες στήριξης και επαναλειτουργίας των κολυμβητικών προγραμμάτων.