Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Νέας Αριστεράς για την εμπλοκή της ΕλλάδαςΟι Ελληνες πολίτες πληροφορήθηκαν από συνέντευξη του κ. Δένδια ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να εμπλέξει τη χώρα μας στην σύγκρουση στην Ερυθρά Θάλασσα με την αποστολή φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού.

Σήμερα, πληροφορούμαστε ότι το ένα μετά το άλλο στελέχη του Π.Ν. αρνούνται να στελεχώσουν τη φρεγάτα “ΥΔΡΑ” που πρόκειται να πλεύσει στην Ερυθρά Θάλασσα. Πρόκειται για μια πράξη διαμαρτυρίας για τις εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες σε μια επικίνδυνη αποστολή, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι.

Καλούμε την κυβέρνηση να μην εμπλέξει την χώρα μας και τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού σε μια επιχείρηση σε εμπόλεμη περιοχή, η οποία μάλιστα δεν βρίσκεται υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών ή της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ζητάμε από τον κ. Δένδια να ενημερώσει άμεσα την Αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας για τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς σε σχέση με την συμμετοχή της Ελλάδας στην σύρραξη στην Ερυθρά Θάλασσα, κάτι που ζητούν και τα στελέχη του Π.Ν.