Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας της βουλεύτριας Σ. Αναγνωστοπούλου

Πρώτο απογευματινό χειρουργείο στην υποστελεχωμένη Καρδιοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

Η βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου καταθέτει ως αναφορά την επιστολή της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, μέσω της οποίας ζητά να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα όλες οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες αλλά και η Καρδιοχειρουργική κλινική.

Σύμφωνα με την επιστολή, η Καρδιοχειρουργική κλινική εφημερεύει για επείγοντα περιστατικά μόλις τέσσερις φορές το μήνα λόγω έλλειψης προσωπικού, βάζοντας σε κίνδυνο τον λαό της περιοχής που αναγκάζεται να διακομιστεί σπαταλώντας κρίσιμες ώρες είτε στα Ιωάννινα είτε στην Αθήνα με κίνδυνο της ζωής του. Την Πέμπτη 11.04.2024 πραγματοποιήθηκε το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στην εν λόγω κλινική, η οποία αδυνατεί να καλύψει τα επείγοντα περιστατικά.

Για άλλη μια φορά διαφαίνεται πως ο θεσμός των απογευματινών χειρουργείων δεν έχει να κάνει με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών αλλά με την ενίσχυση της εμπορευματικής λειτουργίας των νοσοκομείων. Στην πρόσφατη προκήρυξη με 140 κενές οργανικές θέσεις στα δυο μεγάλα νοσοκομεία του νομού Αχαΐας προκηρύχθηκαν μόλις 13 θέσεις με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο να λειτουργεί με τέσσερις κλειστές χειρουργικές αίθουσες από τις δώδεκα λόγω έλλειψης προσωπικού. Το ίδιο προσωπικό που δεν μπορεί να υποστηρίξει καθημερινή εφημέρευση της Καρδιοχειρουργικής κλινικής, φτάνει όμως για να λειτουργήσει την απογευματινή, επί πληρωμή, λειτουργία.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

 

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Αναφοράς μετά της επιστολής, για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας.

 

Η Καταθέτουσα Βουλεύτρια

Αθανασία (Σία) Αναγνωστοπούλου