Αμεση επίλυση των προβλημάτων των σχολικών τροχονόμων: κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης

Την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σχολικοί τροχονόμοι ζητούν οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς Μερόπη Τζούφη, Σία Αναγνωστοπούλου, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Θεανώ Φωτίου. Με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο τονίζουν πως εδώ και χρόνια παραμένει άλυτο το πρόβλημα ασφάλισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των σχολικών τροχονόμων. Επίσης, η μηνιαία αποζημίωση που λαμβάνουν είναι πενιχρή και δεν αρκεί καν για τα έξοδα μετακίνησης τους.

Οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς σημειώνουν πως επανέρχονται στο θέμα που αφορά 2.000 εργαζόμενους, καθώς οι δεσμεύσεις της πρώην υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως για υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που ρυθμίζει τα προβλήματα, εκκρεμεί εδώ και μήνες.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν από το νέο υπουργό Εσωτερικών να απαντήσει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπογραφή της ΚΥΑ σχετικά με την απασχόληση των σχολικών τροχονόμων και των αλλαγών στο ΕΡΓΑΝΗ. Οπως επίσης τι προτίθεται να κάνει προκειμένου να επιλυθούν τα εργασιακά ζητήματα των σχολικών τροχονόμων και ιδιαίτερα εκείνα της ασφάλισης και της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης.